Bedrifter

Toppe Gartneri
Toppe Gartneri

Jordbærene er store og smakfulle allerede tidlig i sesongen. Favori, heter de, og vokser på bord i en energieffektiv drivhushall på Toppe Gartneri.

Rygge Meieri
Rygge Meieri

Rygge Meieri har, som det første meieret i Norge, valgt å utligne klimautslippene tilknyttet produksjon av signaturosten Bjølsund brie - som både innehar norgesmestertittel og Spesialitetsmerket.

Sparebanken Vest
Sparebanken Vest

Sparebanken Vest er sitt ansvar bevisst som bank i det mest avgjørende 10-året for å snu kode rød for verden. Løsningene Vestlandet utvikler som verden trenger, bygger varige verdier for regionen.

Sparebank 1 SR-Bank
Sparebank 1 SR-Bank

SR-Bank har lenge vært en profilert aktør på bærekraft. Nå bruker de posisjonen sin for å sette en ny standard i klimakampen: CO2 som slippes ut kan bare håndteres forsvarlig med fjerning av like mye karbon fra atmosfæren. Alt karbonet lagres lokalt i landbruksjord i Rogaland.

Lystgården
Lystgården

Stiftelsen Lystgården er et senter for mat og urbant landbruk. Gjennom JORD & BORD jobber de med både økologisk og sosial bærekraft. Lystgården har fra starten av 2023 vært karbonfjerner med Norsk Karbonlagring. De lagrer selv karbonet, og bruker det aktivt i egen dyrking og aktiviteter!

Fjærland Fjordstove Hotell
Fjærland Fjordstove Hotell

Fjærland Fjordstove Hotell ligger perfekt til langs øvre del av den spektakulære Sognefjorden. Fjærland er en liten jordbruksbygd som blomstrer om sommeren når besøkende fra hele verden kommer innom for å oppleve breen, bestige fjellene, nyte naturen og tusle gjennom bokbyen. Naturen, miljøet og de mulighetene det fører med seg av gode opplevelser og gode råvarer er viktig for hotellet.

Hardanger Fjord Lodge
Hardanger Fjord Lodge

Hardanger Fjord Lodge gjennomsyres av målet om å gi mer til naturen enn de tar. Hotellet har fra starten av 2023 vært stolt medlem av nettverket av Norske Karbonlagrere.

Høgevarde
Høgevarde

Høgevarde lagrer karbon for å redusere klimaavtrykket fra utbyggingen av Europas største sykkelstinettverk!

Stokkøya Strandhotell
Stokkøya Strandhotell

På Stokkøya Strandhotell får alle gjester mulighet til å utligne klimaavtrykket fra oppholdet sitt!

Spesialgrossisten
Spesialgrossisten

Spesialgrossisten formidler mat fra lokale bønder til dagligvarebutikker, hoteller og restauranter. Fokuset på lokalmat er verdibasert, og potensialet for karbonlagring i verdikjeden er stort: Varene Spesialgrossisten formidler dyrkes i karbonet som er lagret for å utligne klimaavtrykket deres!

Classic Norway Hotels
Classic Norway Hotels

Gloppen Hotell på Sandane er en del av Classic Norway Hotels. Her er avtrykket fra vask av tekstiler og egenprodusert øl utlignet med karbonlagring. Norsk Karbonlagring og Classic Norway Hotels jobber for å integrere karbonlagring i flere av deres hoteller og på flere produkter og tjenester.

Statens Vegvesen
Statens Vegvesen

I samarbeid med leverandøren ISS satser Vegvesenet mot at kantinedriften i selskapet skal komme i klimabalanse, Statens Vegvesen har vært en del av Norsk Karbonlagrings nettverk siden 2022.

Bergen Kaffebrenneri
Bergen Kaffebrenneri

På Bergen Kaffebrenneri sine to cafeer får du karbonlagring inkludert i dagens kaffe! Slik utlignes klimaavtrykket fra kaffekoppen med negative utslipp.

Lauget Kaffi og Kultur
Lauget Kaffi og Kultur

På Lauget Kaffi og Kultur på Sandane i Gloppen utlignes klimaavtrykket fra all kaffe og te.

Cultura Bank
Cultura Bank

Cultura Bank har som mål at penger skal bidra til ren luft, rent vann, mer rettferdighet og et større fellesskap. Gjennom å bli kunde hos Norsk Karbonlagring inkluderer de karbonlagring på denne listen, og vi er veldig stolte av å kunne hjelpe Cultura med å utvikle sitt bærekraftsarbeid ytterligere.